In dienst van jou en gericht op een langdurige relatie

Over ons

Al bijna 25 jaar ontvangt ’t Afbouwhuys een variatie van, vaak specifieke, (af)bouwvragen. Wij hebben het antwoord op deze vragen. ’t Afbouwhuys houdt van bouwen en ondernemen en staat voor vakmanschap. Zonder poespas of opsmuk. In een informele en open sfeer werken we als collega’s, maar bovenal vrienden, graag samen aan jouw volgende project.

Bouwen is iets moois en tastbaars. Met onze inzet dragen we ons steentje bij aan het waarmaken van de toekomst en jouw dromen. Van ontwerp tot uitvoering is ’t Afbouwhuys betrokken. We maken systeemplafonds, scheidingswanden, maatwerkinterieurs én realiseren zelfs hele totaalconcepten. Hoe de vraag ook is, één van onze vijf bedrijven heeft het antwoord voor je. Ieder vanuit een eigen specialisme, maar wel allemaal onder één dak in Breda. Door intensieve samenwerking vormen we een sterk team en kunnen we, dag in dag uit, kennis uitwisselen.

Kortom: ’t Afbouwhuys is uw partner voor elke afbouwklus.

CONTACT

‘In Duitsland zagen we hoe een bedrijf voor totaalafbouw een projectontwikkelaar optimaal
van dienst kon zijn.’

Ontstaangeschiedenis

In 2002 begon oprichter Pieter van Herk met een bescheiden onderneming in Breda onder de naam ‘A.T. Nederland’. A.T. staat voor: Afbouw Totaal. De inspiratie daarvoor kwam uit Duitsland, waar projecten op een andere manier uitgevoerd werden. Een bouwer zet de ruwbouw en een installatiebedrijf neemt de E- en W-installaties voor zijn rekening. Voor de afbouw is er een ‘Arbeitsgemeinschaft Trockenbau’. Dit is een alomvattend samenwerkingsverband voor de droge afbouw. Dat verband verzorgt alles wat met afbouw te maken heeft: schilderen, stucwerk, wanden, plafonds, deuren en kozijnen. In Nederland bestond zoiets in die tijd nog niet. Hier trok een hoofdaannemer diverse onderaannemers aan, die allemaal hun deel van de benodigde werkzaamheden uitvoerden. De klant overlegde met elk van hen afzonderlijk.

A.T. Nederland wilde in navolging van het Duitse model de totale afbouw voor projectontwikkelaars verzorgen, maar daar was de Nederlandse markt niet meteen klaar voor. Uiteindelijk groeide A.T. Nederland uit tot een specialist in wanden en plafonds, voor de grotere aannemers.

Vijf jaar verder, in 2007, werd toch weer ingezet op het oorspronkelijke idee: de totaalafbouw. Voor de lettercombinatie A.T. kwam een D: Doordachte Afbouw Totaalconcepten. Al snel bediende DAT Afbouw retailondernemingen, en op iets kleine schaal opdrachtgevers uit de horeca.

DAT Afbouw kreeg steeds meer opdrachten voor kantoren en zorginstellingen. Om aan deze toenemende vraag te voldoen, besloot de directie om ook hiervoor een zelfstandige, gespecialiseerde tak te starten. De werkmaatschappij Smart Building Partners bestaat sinds 2019 en bouwt sindsdien zorgpraktijken van de toekomst, met name voor tandartsen en dierenartsen. In 2022 zag een vierde werkmaatschappij het levenslicht: Bravoure Building Partners. Zij zorgen voor de afbouw van kantoren.

2024
Solid Base, specialist in vloerbedekking, levert al sinds 2005 vanuit Valkenswaard alle soorten vloeren en overige soorten stofferingen zoals gordijnen en zonweringen. In 2020 werd Solid Base overgenomen door ’t Afbouwhuys, waarmee in eigen huis het dienstenaanbod wordt uitgebreid met hoogwaardige vloerbedekking. Sinds 2024 is de samenwerking onderling geïntensiveerd, door de verhuizing van Solid Base naar Breda.